Comunicats de l'equip directiu


COMIAT EQUIP DIRECTIU

29 de juny 2020, 23:05 publicada per Secretaria IES Santa Maria


Benvolgudes famílies, 

Han passat set anys, d’ençà que ens vàrem posar al capdavant del nostre/vostre IES SANTA MARIA. 2557 dies, que són més de 365 setmanes. S’ha completat un cicle, que està a punt de tancar-se.

Han estat uns anys de molta lluita, per part de les famílies santamarieres i taujanes, primer per aconseguir crear l’institut, després per aconseguir un edifici en condicions. Uns anys de molta lluita per part del personal de l’IES per motius diversos. Una lluita que no s’hauria d’oblidar.

Hi ha hagut alegries, il·lusions, ganes; però també tristesa i decepcions. Hem conegut gent digna d’admiració en tots els sectors, que ens ha ajudat a aprendre.

Ens n’anam amb un caramull de sentiments contradictoris, per una banda alleujats de la motxilla de la responsabilitat, però, per l’altra, trists perquè un canvi sempre suposa una incògnita.

Vàrem arribar a la direcció per casualitat. Mai no ens havíem plantejat com a objectiu formar part d’un equip directiu, i de fet, només vàrem acceptar l’oferta en comprovar que el centre corria perill de desaparèixer. 

A la memòria hi ha moltes històries bones i dolentes, però totes ens han deixat una lliçó positiva. Recordam el tsunami que es va produir quan IES SANT MARÇAL va traslladar-se al seu edifici, i va provocar una unió insòlita entre tots els docents del claustre de Santa Maria. Recordam el 2013, que, després de molts de dies de vaga, les famílies varen venir a les 8:00 del matí a aplaudir la reincorporació a la feina. Recordam haver assistit a reunions amb amipa i conselleria per a la construcció de l’edifici. Recordam la presentació del projecte de l’edifici per part de les institucions a Ses Cases des Mestres, després de molts anys de lluita. Recordam les reunions el capvespre amb famílies de 6è de Primària; o amb les nostres pròpies famílies. Recordam les reunions, les graduacions, els viatges d’estudis, les acampades, les excursions, les festes, les vendes de roses de sant Jordi, la venda de coques dels nostres alumnes a la fira o per nadal... Recordam la inauguració del nou edifici...

Per descomptat, hem de d’agrair la feina que ha fet el personal no docent; i també els docents que han passat pel nostre centre durant aquests set anys. Sobretot, hem d’agrair la solidaritat i l’acompanyament de la majoria de gent que ha estat o està al nostre costat. I sobretot agrair la presència constant de l’AMIPA, que és tan important en qualsevol centre (Lluitau perquè hi hagi continuïtat, perquè l’educació necessita de les AMIPAs)

En set anys, hi ha temps de fer encerts i de cometre errors. Els encerts t’aporten alegria i els errors, com quan caus, t’empenyen a demanar disculpes, aixecar-te i tornar-te a posar en marxa. Segurament aquests set anys hem viscut les majors alegries de la nostra vida professional,  però potser també alguns dels cops més forts. 

En definitiva, ha estat un honor poder fer feina per ajudar a néixer i veure créixer aquest centre; treballar amb alumnes, que en un futur seran persones amb grans valors, bona gent, tolerants, respectuoses, solidàries, responsables, transparents, coherents, que no discriminin a ningú, que s’esforcin, que valorin la natura, que cuidin la pròpia salut...

Enguany, el final de curs és més trist encara, per no haver-nos pogut acomiadar dels alumnes, i sobretot dels de 4t ESO, que no han tengut ni viatge d’estudis, ni graduació. Anar-nos-en en silenci, sense dir res, sense veure els seus somriures, no era així com ho havíem planificat.

Desitjam que cada alumna/e hagi triat un camí encertat; però si s’equivoquen, i això passa moltes vegades, no passeu pena, deixau-los que s’aturin, que reflexionin, que prenguin una decisió i recolzau-los. No passeu pena, tothom té dret a caure, aixecar-se i refer la ruta. Enhorabona a les famílies pels fills i filles que teniu. 
I no hauríem d’oblidar mai que l’educació és una taula de tres potes: alumnat, famílies i professorat; amb les quals es forma una autèntica comunitat d’aprenentatge.

Voldria recordar que hi ha hagut set promocions d’alumnes (alguns ja treballen o són a la universitat) i de famílies, que ens heu transmès suport, i que ens heu empès a continuar endavant, tot i els problemes. 

Sempre que vengueu a l’institut, recordau que una persona ja no hi serà, però guardarà bons records. I les altres dues seran per l’edifici, soles o acompanyades, reunides o fent classes; però si ens veniu a veure, vos rebrem amb els braços oberts i un somriure als llavis. 

Moltes gràcies a totes aquelles persones que ens han fet aquest viatge més fàcil. Sempre vos portarem al cor.

Joan, Laura i Maria
Equip directiu 2013-2020

DEVOLUCIÓ LLIBRES - PROGRAMA REUTILITZACIÓ

15 de juny 2020, 23:26 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 17 de juny 2020, 0:33 ]

Benvolgudes famílies,

Us explicarem com serà la devolució de llibres. Amb motiu del Covid-19 i per major seguretat es farà d’una altra manera que altres anys com us explic a continuació:

  1. Només han de tornar els llibres els o les alumnes que hagin aprovat TOTES LES ASSIGNATURES per juny. 

  2. Els vostres fills o filles han de revisar els llibres, sobretot esborrar tot el que s’hagi escrit a llapis i revisar que el folro estigui en bon estat. Si és necessari s’ha de canviar el folro o aferrar celo si té qualque desperfecte petit. És imprescindible que tingui folro per a l’hora de la devolució. Aquí teniu l’enllaç per recordar les normes de devolució.

  3. Emplenar el document de codis. Important posar els codis i signar. S’ha de dur el document imprès el dia de la devolució. Si no el podeu imprimir s’ha de dur tota la informació igual però escrita en un full. 

  4. La devolució es farà per grups (½ grup cada 30 min) segons el calendari

  5. El dia i hora de la devolució s’han de dur tots els llibres dins una bossa i amb el document de codis imprès. 

  6. Per poder venir al centre s’ha de tenir en compte les mesures de prevenció. Principalment els punts 3, 4 i 5 del document retorn de alumnes i famílies

  7. La devolució de llibres la poden fer els alumnes, qualsevol membre de la família o qualsevol persona que es consideri, sempre i quan compleixi les mesures de prevenció del punt anterior. 

  8. Per qualsevol dubte escriure a secretaria@iessantamaria.org

PLA DE RETORN - ALUMNAT ESO I FAMÍLIES

23 de maig 2020, 11:26 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 5 de juny 2020, 3:09 ]Bon dia,

Us informam que a partir del dilluns 8 de Juny (inici fase 3) tot l'alumnat del centre (de 1r a 4t ESO) pot demanar cita amb el professorat per resoldre dubtes de la seva matèria que no es puguin aclarir de manera telemàtica i sempre amb el vist i plau del professor/a. Recordau que estam en estat d'emergència i que es recomanable fer les consultes i tenir un contacte amb el professorat per mitjans telemàtics. En cas necessari, la cita presencial, per motius organitzatius, s'ha de pactar amb 24 hores d'antelació amb el professor/a corresponent. També pot ser el professor/a que contacti amb l'alumnat per demanar-li assistir al centre de forma presencial.

També es pot demanar cita amb l'orientadora per qüestions d'orientació acadèmica si no s'han pogut resoldre les consultes telemàticament.

Les famílies, en fase 3, tampoc no poden assistir al centre si no és amb cita prèvia i amb motiu molt justificat.

Podeu trobar tota la informació en el document següent que heu de llegir amb molta atenció per a seguretat de tots: PLA DE RETORN COVID-19 INFORMACIÓ ALUMNAT I FAMÍLIES que també podeu trobar adjunt.

L'alumnat ha de demanar cita directament amb el professor/a en qüestió (via e-mail, classroom o Gestib), el professor/a li proposarà un dia i hora en concret que s'haurà de respectar de forma obligatòria. L'horari de disponibilitat serà de 09.00 a 13.00. Recordar-vos també que les classes s'acaben el 19 de juny, aquesta possibilitat de tutories individuals és per 2 setmanes.

Esperam que tots estigueu bé, a poc a poc estem tornant a la normalitat, però creiem que l'objectiu ara ha de ser poder gaudir d'un curs 20/21 amb tota la normalitat possible.

Molts d'ànims a tots i a totes!

L'equip directiu


Orientació Acadèmica IES Marratxí

6 de maig 2020, 7:59 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 6 de maig 2020, 8:01 ]


Benvolgudes famílies de 4t d'ESO, 

Us adjunt enllaç de l'orientació acadèmica que ha preparat l'equip directiu de l'IES Marratxí per Batxillerat i Cicles formatius. 

Vídeo de YouTubeRecordau que el nostre centre té adscripció directa per cursar Batxillerat Científic i Batxillerat Humanístic-social. 

Per altres estudis (Batxillerat Artístic o FP) s'ha de fer el procés d'admissió. Us avisarem quan estiguin aprovats els terminis d'escolarització. 

L'equip directiu

PROCÉS ADMISSIÓ FP

4 de maig 2020, 4:39 publicada per Secretaria IES Santa Maria

Conselleria d'Educació ha publicat el nou calendari per demanar plaça a cicles formatius.  El procediment per demanar plaça s'obrirà del 17 d'agost al 7 de setembre de 2020. 

El procediment per a la sol·licitud d’admissió es durà a terme mitjançant el tràmit telemàtic, al qual es podrà accedir des de la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors: fp.caib.es

Una de les novetats d’aquest procediment d’admissió serà que la persona interessada podrà sol·licitar fins a 10 opcions de cicles formatius que vol cursar, en el cas de cicles de grau mitjà i grau superior i fins a 5 opcions en el cas del cicles d’FPB.

A continuació teniu els enllaços a les webs de la Conselleria en relació al procés d'admissió FP curs 2020-2021, i també el calendari (adjunt) que ha publicat la Conselleria.CALENDARI ESCOLAR CURS 2020/2021

4 de maig 2020, 1:01 publicada per Secretaria IES Santa Maria
MATRÍCULA INTERNA - CURS 2020/2021 - IES Santa Maria

23 d’abr. 2020, 3:30 publicada per Secretaria IES Santa Maria


Bon dia,
Us informam que posam en marxa la matriculació en el centre per via telemàtica i per dur-ho a terme heu de fer el següent:
  1. Primer de tot i molt imporant llegir el document  https://docs.google.com/document/d/1td90wXrBb116IH3mVHKL_CIsJR3TM4bLO4uCExUTYXY/edit  on trobareu l'explicació de les optatives i itineraris que heu de triar per al curs que ve juntament amb els vostres fills i filles. També he adjuntat el document en pdf per si teniu problemes amb l'enllaç. 
  2. Emplenar el qüestionari pel GESTIB. Dia 28 d'abril rebreu un missatge en el gestib que us informarà que teniu un qüestionari per emplenar. També podeu accedir des del menú del gestib en la pipella "Qüestionaris". És important que abans de finalitzar el qüestionari reviseu totes les dades perquè després no es podrà modificar. Podreu contestar el qüestionari fins el dia 4 de maig (inclòs). Recordau que aquesta elecció d'optatives i itineraris és definitiva i no es podrà modificar (només en casos excepcionals i si l'organització del centre ho permet, utilitzant el document de reclamació pertinent i només durant el mes de setembre). L'alumnat que pensa que no vindrà a aquest centre el curs que ve l'ha d'emplenar el qüestionari igualment per si de cas.
Els sobres de matrícula es gestionaran quan ho permeti la situació. 

Per qualsevol dubte enviau correu a secretaria@iessantamaria.org 

Molts d'ànims i forces a tots!!!

L'equip directiu

CONTACTE AMB EL CENTRE DURANT EL CONFINAMENT

21 d’abr. 2020, 1:00 publicada per Secretaria IES Santa Maria


IMPORTANT!!!
Contacatar principalment per correu electrònic secretaria@iessantamaria.org 
URGÈNCIES telefonar al 669360699

Telèfons importants

1 d’abr. 2020, 8:01 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 1 d’abr. 2020, 8:02 ]

     Informació important i noves instruccions

1 d’abr. 2020, 7:36 publicada per Secretaria IES Santa Maria


Benvolgudes famílies,

Vos informam que, si durant el confinament, vos truquen al telèfon fix o al mòbil amb un número ocult, convé que contesteu, ja que el professorat (o bé la tutora o el tutor) potser es posin en contacte amb vosaltres. Moltes gràcies. 

També vos enviam, en arxiu adjunt, i perquè en tingueu coneixement, les Instruccions de la Conselleria d'Educació del passat dia 27 de març, i referides a l'atenció educativa i tutorització de l'alumnat i els efectes acadèmics del període de suspensió de l'activitat educativa presencial.

Una cordial salutació,L'equip directiu 

1-10 of 34