Recomanacions d'estudi durant el confinament

26 de març 2020, 9:21 publicada per Secretaria IES Santa Maria
Benvolgudes famílies i alumnes, 

Quan vaig començar a aquest centre, com a orientadora educativa, amb molta il·lusió i juntament amb el cap d’estudis vàrem programar una sèrie d’activitats orientades a afavorir la cohesió de grup, la gestió emocional, l’orientació acadèmica, les tècniques d’estudis, de prevenció, etc. per a realitzar directa o indirectament amb l’alumnat. A dia d’avui, la il·lusió persisteix però evidentment els mitjans i recursos han canviat. Simplement dir-vos que estic a la vostra disposició a maoliver@iessantamaria.org  

Us adjunt el següent document “Recomanacions d’estudi durant el confinament” per aquells que, en la mesura possible, poden realitzar les activitats que des del centre us proposam. 

Per altra banda us anim que, quan tingueu ocasió: 

  • Parlau entre vosaltres del que està passant, de les conseqüències, etc., parlau com ho faríeu amb un company o amic, a vegades tenim la tendència a sobreprotegir els nostres fills i filles i no contestam preguntes, ocultam informació. Regiu-vos per les seves preguntes, us indicaran què sí i què no estan preparats a escoltar. És important que la font sigui la família, el seu referent. Us sorprendreu del bé que fa parlar entre vosaltres.

         Hem de tenir en compte que hi ha persones que necessiten saber molta informació per tranquil·litzar-se i d’altres no, ho hem de respectar.

  • Parlau de les emocions i sentiments que ens provoca aquesta situació, amb sinceritat, i acabar la conversa amb emocions positives per contrarestar el neguit i la por. Recordau que a vegades basta un gest, una mirada, en canvi d’altres  necessitau posar paraules a allò que sentiu. Cercau mitjans d’expressió, utilitzau l’art, dibuix, pintura, expressió escrita, música, etc. És important intentar mantenir el coratge i la valentia i si la situació ens sobrepassa, no ho dubteu, demanau ajuda. 

Per a qualsevol dubte, suggeriment o proposta estic a la vostra disposició. 

Us desitjo un saludable confinament. ÀNIMS!

Maria Antònia Oliver Gelabert
Orientadora IES Santa Maria

Ċ
Secretaria IES Santa Maria,
26 de març 2020, 9:21
Comments