Notícies del centre

Presentació reunió 6è primària - 10/06/19

10 de juny 2019, 12:23 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 11 de juny 2019, 1:31 ]


Mostra de cuina regional i internacional

4 d’abr. 2019, 13:33 publicada per Miquel Àngel Barceló


SETMANA FEMINISTA

4 de març 2019, 5:19 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 4 de març 2019, 9:33 ]


Ja tenim tot a punt per a la #SetmanaFeminista19 en l'IES Santa Maria. Diferents departaments i comissions del centre organitzen activitats. També s'organitzen activitats amb l'Ajuntament de Santa Maria del Camí i amb l'assemblea feminisme a l'escola:
 • Penjar a la façana del nostre centre un LLAÇ LILA.
 • Llegir el dia 7 de març un MANIFEST
 • Dur durant la setmana un llaç lila al jersei
 • Gravar un vídeo en el qual surti un alumne/a que reb un rodet de llana lila i el passa a d'altres. Amb aquests vídeos faran un muntatge a l'Ajuntament.
 • El departament d'Educació Plàstica organitza una activitat per reflexionar sobre els estereotips de la dona. L'alumnat farà siluetes de dones i seran exposades en el centre
 • Els alumnes de 3r d'ESO presentaran als de 1r els reportatges que han fet sobre igualtat de gènere i conduiran un debat dins l'aula.
 • Es començarà cada classe de Català i Castellà llegint la història d'una dona. Les i els alumnes participen proposant les dones que més admiren. S'Intentarà fer un mural amb els noms que vagin sorgint.
 • En les classes de Castellà i Català es llegiran poemes escrits per dones (Maria Merçé Marçal, Antònia Vicens, Elvira Sastre, AJO, Dulce Chacón...) i els comentaran.
 • En les classes de Castellà i Català es veuran alguns fragments de les pel·lícules Figuras ocultas y La bicicleta verde, així com el discurs d'Emma Watson. 
 • A la tutoria amb 1r ESO C es farà una recerca sobre el vot femení. Es visualitzarà el discurs de Clara Campoamor i s'investigarà els primers països en què les dones exerciren el seu dret a vot i quines foren les protagonistes. Aquesta informació i algunes frases de dones que treballaren pel dret al vot es penjaran a la silueta que ens proporcionaran des de plàstica.
 • Al curs de 1r d'ESO D es visualitzarà un vídeo i es farà una recerca del quan i per què del començament del feminisme. S'estudiaran algunes dones científiques i es farà una mica de debat. De manera voluntària l'alumnat investigarà la vida de dones de la seva familía i es posarà en comú.
 • L'alumnat de 2n i 3r d'ESO farà una activitat a l'assignatura d'EF amb l'objectiu d'entendre les diferències actuals entre homes i dones a l'esport i la lluita històrica per arribar així com estem avui.
 • En l'assignatura de ciències naturals de 1r d'ESO es vol comparar el nombre d'homes cientifícs en relació amb el nombre dones i es farà una reflexió.
 • A les classes d'anglès de 1r d'ESO els i les alumnes realitzaran una expressió escrita (repassant el que han treballat fins ara) sobre una imatge i la vida de la pirata irlandesa Grace O'Malley.
 • I moltes més activitats!!!
 #SetmanaFeminista #8M #FeminismeALEscola #SocCentreAdherit

Olimpíades / Xerrades per a pares i mares / Tallers Els horabaixes a la UIB

20 de febr. 2019, 23:00 publicada per Secretaria IES Santa Maria


http://einesdircom.uib.cat/newsletter/archive/42449b36929ef43e8200cb5d7fc82f47/

Intercanvi holandesos 3r ESO

15 de febr. 2019, 14:29 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 15 de febr. 2019, 14:41 ]

Avui han arribat els alumnes d'intercanvi!!! 26 families d'alumnes de 3r d'ESO participen en el primer programa d'intercanvi de l'IES Santa Maria organitzat pel departament de llengües estrangeres. 25 alumnes del centre Notre Dame des Anges de la ciutat de Nijmegen (Holanda) es quedaran a l'illa fins divendres 22 de febrer. Moltes gràcies a, les famílies participants!!!! Cinquè concurs AULA NETA

3 de des. 2018, 4:54 publicada per Secretaria IES Santa Maria

Recapte de productes bàsics de la llar

21 de nov. 2018, 2:55 publicada per Secretaria IES Santa Maria


Conselleria de Cultura, Participació i Esports

31 d’oct. 2018, 1:48 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 31 d’oct. 2018, 1:55 ]

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha vist el video de Mirada Jove on participaren alumnes del nostre centre i prendrà mesures a les seves polítiques juvenils.
Aquí teniu l'enllaç:
Enhorabona a tots els que heu participat!!!!

SEGELL DE QUALITAT EUROPEU

22 d’oct. 2018, 23:31 publicada per Secretaria IES Santa Maria   [ actualitzat el 24 d’oct. 2018, 5:06 ]

El nostre centre ha estat guardonat amb el Segell de Qualitat Europeu per l'excel·lent treball realitzat en el projecte "Let there be light ... house!" d'eTwinning. Això vol dir que el treball de la professora Xisca Ballester, el treball dels nostres alumnes i del nostre centre ha estat reconegut al més alt nivell europeu


VIATGE D'ESTUDIS A PRAGA

22 de juny 2018, 1:09 publicada per Coordinador Google Apps   [ actualitzat el 22 de juny 2018, 14:36 per Miquel Àngel Barceló ]


1-10 of 13